GRÀCIES ALS MÚSICS DE COLORS I A LA RAQUEL PER DEIXAR-ME ENTRAR EN EL VOSTRE PETIT MÓN. DURANT AQUESTS MESOS HEM BALLAT, HEM CANTAT, HEM RIGUT, HEM PLORAT D'EMOCIÓ, HEM SOMIAT... GRÀCIES PER TOT EL QUE M'HEU ENSENYAT I SOBRETOT PER L’AMOR I L’ESTIMA QUE M'HEU TRANSMET. NO US OBLIDARÉ MAI. OS ESTIM A TOTS!!

dilluns, 4 de març del 2013

"Raíces y Alas", de Marta Yanini





Avui he pogut cooparticipar amb la meva tutora d’aula en la posada en pràctica d’una proposta molt interessant que vam planificat la setmana passada. Aquesta consistia en que els infants anessin amb les seves famílies durant el pont de Març a visitar una exposició de quadres dirigida per infants i adults de la Marta Yanini titulada “Raices i alas” al Club Diari d’Eivissa, i desprès realitzessin alguna producció plàstica (quadres, dibuixos, escultures, fotos, etc.) i mostrar-los a la resta de companys a mode d’exposició.

Gràcies a la visita, la Raquel i jo vam poder fer moltes fotos als quadres, observar la barreja tan interessant de materials com ara venes d’escaiola, cartró, palets, etc., i els colors que emprava. Fins i tot vam poder parlar amb ella i ens va explicar algunes de les seves tècniques com ara emprar làtex per tal que les venes no caigueren al assecar-se, entre d’altres.

La veritat és que ha estat una proposta molt lúdica i motivadora pels infants que ha permès treure d’ells la seva part més creativa i aprendre altres formes d’expressió plàstica i sensorials. A més a més, gràcies al fet d’exposar les seves creacions davant la resta de companys, s’ha afavorit la part de relació social, les habilitats comunicatives i competència lingüística dels infants. Es tractava per tant, d’una iniciativa molt interessant perquè ha afavorit el pensament abstracte, en el moment en que han de recordar el que han fet i posar-li paraules, també a potencia la memòria, el raonament, a la pèrdua de vergonya, a la producció de frases cada vegada més complexes, i l’expressió oral, i les famílies s’han vist implicades en la consecució de tot aquest procés.   

Així doncs, podem dir que la proposta ha estat tot un èxit, ja que pensem que els infants s’han enriquit molt amb els quadres que han vist i que desprès han pogut representar realitzant produccions d’allò més diverses i creatives des d’un quadre a llenç, fins a una escultura amb fang, palles i esponges de mar! A més a més, gràcies a aquesta experiència hem pogut conèixer altres materials, que ens han permès enriquir i millorar els recursos del nostre racó de plàstica, com podeu veure a continuació. Gràcies Marta Yanini!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada