GRÀCIES ALS MÚSICS DE COLORS I A LA RAQUEL PER DEIXAR-ME ENTRAR EN EL VOSTRE PETIT MÓN. DURANT AQUESTS MESOS HEM BALLAT, HEM CANTAT, HEM RIGUT, HEM PLORAT D'EMOCIÓ, HEM SOMIAT... GRÀCIES PER TOT EL QUE M'HEU ENSENYAT I SOBRETOT PER L’AMOR I L’ESTIMA QUE M'HEU TRANSMET. NO US OBLIDARÉ MAI. OS ESTIM A TOTS!!

divendres, 7 de juny del 2013

Assistència a la ponència de l'AMIPA sobre la Llei LOMCE i el Decret TIL

Avui he tingut la oportunitat i privilegi d'assistir a una ponència de Luís Orozco en la que es pretén informar a les famílies sobre la nova reforma educativa Llei LOMCE i el decret TIL.

En primer lloc, ens han llegit la carta escrita pel claustre de professors del CEIP s’Olivera en la que exposen el seu rebuig cap a l’aplicació d’aquesta nova llei. Els polítics pretenen  implantar-la a partir del curs vinent (setembre). Cal saber, tal i com ha exposat Orozco, que des de que Espanya va entrar en un sistema de govern polític de tipus democràtic, s’han realitzat set reformes generals educatives i quatre plans d’estudis diferents com podem veure aquí.

Segons ell, ens mengen el coco amb el tema de la competitivitat que només implica eficàcia pel mercat. També exposa que cal substituir la competitivitat per l’excel·lència individual, ja que no tots servim per a tot. L’escola ens ha d’ajudar a créixer desenvolupant al màxim les nostres potencialitats per tal d’extreure el millor de cada individu, és a dir, allò en el que són competents. Aquest supòsits, per tant, recolzarien una educació que atengués a la diversitat i als individus, donant així resposta a les seves necessitats.


Un altre aspecte interessant que ha tractat, fa referència a la comparativa establerta entre el Sistema Educatiu Espanyol i altres com el de Finlàndia. Algunes de les afirmacions enumerades de les avantatges de l'educació a Finlàndia són les següents:

-          El seu sistema educatiu garanteix el 93% d’èxit escolar al igual que Corea del Sur, gràcies a la seva cohesió social.
-      Mantenen la mateixa llei educativa des de fa més de 20 anys, aplicant lògicament reformes segons els avanços establerts en la cultura, gràcies a un pacte de govern en la que es va acordar establir la seva lleu educativa amb independència del govern del moment. Les proves PISA, avalen que els finlandesos són els millors preparats de tota Europa.
-      A través de l’educació, aconsegueixen que les diferències entre els alumnes siguin les mínimes de tal manera que funciona a mode d’acció compensatòria de les desigualtats. Es realitza una ensenyança particularitzada per a cada individu, segons les seves necessitats particulars.
-          En quant als recursos, cal destacar que l’ensenyança per aquest país és gratuïta fins a la universitat.
-          Gran preparació i reconeixement del professorat. Estan molt ben considerats i pagats. 


Finalment, m'agradaria deixar constància d'un vídeo molt interessant en el que fan una entrevista a Tonnuci sobre el que suposar l'aprovació i implementació de la Llei LOMCE perquè tothom ho entenguem. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada