GRÀCIES ALS MÚSICS DE COLORS I A LA RAQUEL PER DEIXAR-ME ENTRAR EN EL VOSTRE PETIT MÓN. DURANT AQUESTS MESOS HEM BALLAT, HEM CANTAT, HEM RIGUT, HEM PLORAT D'EMOCIÓ, HEM SOMIAT... GRÀCIES PER TOT EL QUE M'HEU ENSENYAT I SOBRETOT PER L’AMOR I L’ESTIMA QUE M'HEU TRANSMET. NO US OBLIDARÉ MAI. OS ESTIM A TOTS!!

dilluns, 28 de gener del 2013

Benvinguts al meu bloc de pràcticum 3-6 anys


Hola a tothom!! Com ja sabeu, sóc la Nieves Tobaruela Mendoza, tinc 21 anys i estic cursant el Grau d’Educació Infantil a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Ja estem al segon semestre del quart curs de la carrera, i aquest és un moment en que iniciem un temps de canvi. Una nova etapa molt important i emocionant en la nostra història educativa, ja que comencem les pràctiques de 3-6 anys en un col·legi de la nostra illa.

Les meves expectatives envers les pràctiques són molt positives, ja que afronto aquesta nova etapa amb moltes ganes i il·lusió. És per això, que espero poder aprendre moltes coses sobre els més petits, així com les seves tutores per tal de continuar la meva formació envers l’Educació Infantil i poder donar així sentit i significat a tots aquells aprenentatges adquirits a nivell teòric els últims anys.

Aquest bloc de pràcticum 3-6 anys, està configurat com un espai en el qual pretenc reflectir de manera fidel tots els aprenentatges i vivències adquirides durant aquest període de pràctiques, i deixar així constància de les ganes i il·lusions dipositades en elles. Tal i com podeu observar, les entrades que apareixeran al bloc estan organitzades segons l'estructura següent.

Per un banda, podem trobar la secció anomenada "Participacions com a aprenent i competències adquirides" en la qual podreu trobar entrades classificades segons dos criteris diferents: el primer fa referència a les participacions realitzades com a practicant en la dinàmica general del centre a on podreu trobar etiquetes com ara col·laboració, disseny i intervenció, rutines, espais i materials, psicomotricitat i dinàmica del centre; el segon fa referència a les competències professionals adquirides les quals estarien relacionades amb les diferents participacions realitzades a on podreu trobar etiquetes com ara autoconcepte professional, treball col·laboratiu, reflexió i innovació, convivència, actitud ètica i docent, estratègies de comunicació, famílies, aprenentatge autònom.

I d'altra banda, podem trobar la secció anomenada "Sobre les pràctiques" en la qual podreu trobar entrades variades sobre diferents aspectes vinculats amb el meu autoaprenentatge com poden ser observacions realitzades, estratègies diverses, etc. A més a més, en aquesta darrera secció hi podem trobar la presentació del bloc i una entrada en la que faig referència a la meva acollida a l'escola i concretament a la meva aula de pràctiques.  

Cal destacar, que per tal de realitzar aquest bloc he seguit les directrius exposades al Manual de Pràcticum II (3-6 anys) del Grau d'Educació Infantil del curs acadèmic 2012-2013 de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Una salutació i sigueu benvinguts al meu bloc de pràcticum II,

Nieves Tobaruela Mendoza.

1 comentari:

  1. Bona idea la de publicar una primera entrada, explicant el perquè i l'estructura del bloc

    ResponElimina